Leefstijlcoaching is een vorm van begeleiding waarbij de focus ligt op het veranderen van levensstijlfactoren zoals voeding, beweging, slaap en stressmanagement.

Het doel is om positieve en blijvende veranderingen aan te brengen in jouw levensstijl, waardoor je een betere gezondheid en welzijn kunt ervaren. Buro VLA werkt met het CooL-programma (Coachen op Leefstijl) dat valt onder het zogenoemde ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie’, ook wel een GLI-programma genoemd. Een GLI-programma is een specifieke vorm van leefstijlcoaching die gericht is op het aanpakken van overgewicht en obesitas. Het is een aanpak waarbij jij individuele begeleiding ontvangt en deelneemt aan groepsworkshops. Een programma dat valt onder de GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering wanneer je aan de voorwaarden voldoet zoals verderop de pagina beschreven. Alle verzekeraars vergoeden dus het programma! Ook maak je geen gebruik van je eigen risico. Voor jou dus echt helemaal gratis. Uiteraard vraag ik wel een dubbele portie motivatie.

woman in white t shirt walking on concrete road
don t quit message

Let’s talk numbers

Op dit moment heeft 50% van alle volwassen in Nederland overgewicht. Volgens de CBS cijfers van 2021 hebben op dit moment 47% van de volwassenvrouwen in Nederland overgewicht. Vanaf het 30ste levensjaar schiet het percentage dames met overgewicht omhoog. Daarnaast hebben vrouwen meer ernstig overgewicht ten opzichte van de man. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu streven we af naar 62% van de volwassen die overgewicht heeft in 2040.

Het is tijd voor jou om een keuze te maken of jij de aankomende jaren meer wil gaan leren over een gezonde leefstijl of dat je doorgaat zoals je tot nu toe hebt gedaan.

Verzekeraars vergoeden een GLI-programma omdat studies aantonen dat overgewicht en obesitas een aanzienlijk verhoogd risico op allerlei gezondheidsproblemen met zich meebrengen en dus zorgkosten. Door het aanbieden van een GLI-programma hopen verzekeraars bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van hun verzekerden, waardoor de kans op het ontstaan van deze gezondheidsproblemen wordt verkleind en zorgkosten worden verminderd. Ook vergoot je de kans om een betere kwaliteit van leven langer vast te houden. 
woman in black sports bra raising her hands

Voor wie is dit programma?

Bij Buro VLA ben je van harte welkom om mee te doen met het programma als …

 • je gemotiveerd bent om af te vallen
 • je een BMI boven de 25 hebt met een buikomvang groter dan 88cm of een verhoogd risico op chronische aandoeningen
 • je identificeert als vrouw
 • 18 jaar of ouder bent
 • je het belangrijk vindt dat een programma is afgestemd op het vrouwenlichaam
 • je het niet alleen wilt doen
 • en je een verwijzing van je huisarts hebt gekregen

Wil je meer weten over het programma en of je in aanmerking komt? neem dan direct contact met mij op!

Maar het is vooral interessant voor jou als je..

 • samen met andere vrouwen aan de slag wil gaan met afvallen en een gezondere leefstijl. Vind jouw motivatie en steun bij gelijkgestemden!
 • niet een dieet wilt volgen maar juist meer kennis en informatie over voeding, bewegen, afvallen, hormonen, stressoren en slaap wenst te behalen. Zie het als een opleiding en een investering in jezelf.
 • een druk (gezins)leven hebt of ambieert. Wil je graag zwanger worden en wil je afvallen? Dan is dit programma ook geschikt voor jou. Samen maken we een programma dat past in jouw drukke leven.
 • de menopauze in aantocht is…
 • nieuwe en gezonde patronen en gewoontes voor jouw gezin wil maken. Zelf heb je misschien niet altijd het beste voorbeeld gehad. Jij kan er voor kiezen om nieuwe gewoontes te creëren voor jezelf en je gezin.
woman carrying her baby
person holding gray steel fork with strawberry

Bij Buro VLA gaan we aan de slag met….

 • Voeding: Informatie over voeding en vulling, energiebehoefte, calorieën en het leren omgaan met emotioneel eten, buiten de deur eten en/of eetbuien.
 • Beweging: Het eventueel vinden van een geschikte sportactiviteit, jouw beweegidentiteit achterhalen (wat vind ik eigenlijk leuk om te doen) en de kennis over bewegen vergroten en welke voordelen bewegen geeft.
 • Stressmanagement: Het leren omgaan met stress is belangrijk omdat stress een negatieve invloed kan hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
 • Slaap: Voldoende en kwalitatieve slaap is essentieel voor een goede gezondheid. Toch weten veel mensen niet hoe de slaapcylcus werkt en aan welke knoppen zij kunnen draaien om beter te slapen.
 • Gedragsverandering: Samen gaan we opzoek naar jouw uitdagingen, het stellen van realistische doelen en het ontwikkelen van strategieën om deze doelen te behalen.
Jij krijgt de kennis en informatie die jij nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Bij elk gesprek gaan we kijken met welk onderwerp jij aan de slag wil gaan en zo zorgen we voor een goede basis en een persoonlijk plan!