Small steps every day

Mijn naam is Esmée Kroes, 33 jaar en afgestudeerd leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Samen met mijn partner Pim, ons zoontje Vigo en onze lieve hond Mokka woon ik in Zevenaar.  Als kind ben ik opgegroeid in Westervoort. Daar woonde ik samen met mijn ouders en zus. In mijn studententijd heb ik in Arnhem gewoond. Vooral in die tijd stond gezondheid en goed voor jezelf zorgen niet heel hoog op mijn prioriteitenlijstje.

Na het behalen van mijn HBO diploma ben ik aan de slag gegaan bij het UWV, vervolgens als intercedent en niet lang daarna ben ik de verzekeringswereld ingerold. Niet heel spannend dat verzekeren zou je denken…. maar wat een kennis heb ik opgedaan op het gebied van ziekte, verzuim en het verzekeren hiervan. Want achter het betalen van verzekerde zorg gaat een wereld aan onderzoeken, kennis en informatie over leefstijl, ziektes en mentaal welbevinden schuil.

Na 4 jaar verzekeringen te hebben geadviseerd was het voor tijd voor een nieuwe stap. Ik stapte over naar een andere verzekeraar en mocht aan de slag met gezondheid en vitaliteit op de werkvloer. Een ontzettend leerzame baan waarbij ik honderden professionals heb mogen ontmoeten en horen spreken over allerlei vitaliteitsthema’s zoals slaap, overgang, stress, mindset, mantelzorg, voeding en nog veel meer. Al deze kennis en informatie heb ik omarmt en meegenomen in mijn rugzakje. Ook werd ik steeds bewuster van de zorgkosten die gepaard gaan met een ongezonde leefstijl en hoeveel ziektes voorkomen kunnen worden door gezonder te leven.

Bij al mijn banen had ik wel altijd het gevoel dat ik nog meer moest leren om mijn passie te vinden. En hoe ik leer? Ik ga aan de studie! Ik zou ze even noemen want dan krijg je even een idee hoe lang het kan duren voordat iemand zijn passie gevonden kan hebben…

Interne opleiding bij het UWV, lean sigma, Seu intercendente opleiding, VIL VCU voor intercedente,  drie verschillende WFT’s ( nee geen WhatTeF*cks maar van die verzekeringscertificaten), HBO Casemanagement, Post-HBO project en HR management, Mastercourse Strategic Health management en HBO Leefstijlcoach…

Terwijl ik al die jaren druk aan het werk en studeren was merkte ik ook dat ik minder ging bewegen, op kantoor winegums zat weg te kauwen alsof mijn leven er vanaf hing en mijn koffiebeker minsten 6x gevuld moest worden totdat ik vermoeid naar huis reed en geen puf meer had om te sporten. Ik was het zat! En zo begon mijn interesse in voeding, bewegen en gezondheid ongeveer 5 jaar geleden. In het begin deed ik het voornamelijk voor een mooier lijf. Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik het deed voor uiterlijke vertoning en mijn eigen zelfvertrouwen. Maar hoe meer ik leerde over voeding, bewegen en mindset hoe meer gezondheid, geluk en energie ik voelde.

Ik begon mijn gezondheidsreis heel simpel met het googelen van ‘Hoe val je snel af?’, ‘Wat is gezond eten?’ en ‘Kom je aan door krachttraining?’. En zo kwam ik bij verschillende sites zoals het voedingscentrum, sites waar ze ’10 tips geven voor afvallen’, diverse Instagram accounts van fitgirls en nog een heel scala aan goedbedoelde adviezen. En net zoals ik dus leer, zo ga ik ook om met dit soort dillema’s. Ik probeer alles uit! Dus daar gingen we. Ja ‘we’ want mijn partner gaat vaak mee in mijn nieuwe probeersels. Dus van vega en vegan naar intermittent fasting en calorieëntellen via diverse apps, 5 dagen in de week de sportschool in, bakjes rauwkost mee naar het werk en zelfgemaakte dadelrepen in de tas. Proteïneshakes en repen zijn hier ook in huis gehaald en de hond moest geloven aan wandelingen van 2 uur elk weekend.

Ondertussen ben ik ook moeder geworden. Naast moeder worden word je dan ook expert in, slapeloosheid, hormoonontregelingen en de bijbehorende moodswings, zwangerschapkilo’s te lijf gaan, een nieuwe identiteit zoeken tussen moeder, partner, carrièretijger en planningsbaas. En ook met zo’n klein mensje erbij is het weer even zoeken welke gezonde gewoontes werken voor jou. Want in één keer staat er weer drie keer per week aardappels, groente, vlees op het menu omdat die doorkomende tandjes nog geen wrap kunnen aanvallen.

Al met al kunnen wij zeggen dat sommige gewoontes bij ons zijn blijven hangen en sommige hebben we aan de wilgen gehangen. Maar de inzichten, stabiliteit in gewicht en de rust op gebied van sport en voeding die ik heb gekregen vond ik zo bijzonder en zo belangrijk voor iedereen dat ik hier echt iets mee wou gaan doen naast mijn werk als adviseur op gebied vitaliteit voor bedrijven en gemeentes. En dus ben ik begonnen aan de opleiding tot leefstijlcoach. Van les 1 tot aan de laatste dag van de opleiding voelde ik mij ontzettend op mijn plek. Ik heb mijn passie gevonden!

En nu is het voor mij tijd om mijn kennis, ervaring en passie samen te brengen hier bij Buro VLA. Het buro voor leefstijlaanpassingen. Bij Buro VLA probeer ik de verzekerde zorg begrijpelijk uit te leggen en aan te bieden zodat jij geen mega kosten hoeft te maken en weet waar je recht op hebt om gezonder te leven. Ik neem mijn kennis uit mijn opleiding mee, maar vooral ook een bak aan persoonlijke onderzoeken, samenwerkingen vanuit werk en privé en ik bied de ruimte om je eigen ervaringen op te doen. Ga proberen, doen en leren. En ik geef jou te tools om daadwerkelijk stappen te maken die ervoor zorgen dat je jouw doel bereikt. Samen gaan we onderwerpen te lijf zoals slapen, voeding, energiebehoefte, bewegen. positieve mindset en ontspannen.

Neem direct contact met mij op voor een gratis vrijblijvende kennismaking!