quote on a wall

Programma’s

Bij Buro VLA kan je kiezen uit twee programma’s. Het geheel vergoede groepsprogramma of een individueel traject. Het groepsprogramma bestaat uit twee delen. Je start met een programma van 8 maanden die bestaat uit een intake van 60 minuten, 8 live workshops en 3 individuele coaching gesprekken van 45 minuten. Gevolgd door het onderhoudsprogramma dat start met een tussentijdse evaluatie, 8 workshops en 3 individuele coaching gesprekken van 45 minuten. Het individuele programma bestaat uit een kennismakingsgesprek (gratis) van 30 minuten. Op basis van de uitkomsten uit dit gesprek bepalen we het aantal sessies.

Het groepsprogramma

Het gehele programma duurt 24 maanden. Het programma is opgesplitst in 2 delen. Het basis programma van 8 maanden en het onderhoudsprogramma van 16 maanden. Wanneer je start met het programma beginnen we eerst met een intake van 60 minuten. De intake vindt plaats minimaal 2 dagen en maximaal 3 maanden voor de start van de eerste workshops.

writing materials in pastel colors

Workshops basisprogramma 8 maanden

het basis programma bestaat uit elke maand een workshops van 90 minuten. De workshops worden gehouden in Zevenaar in De Turmac Cultuurfabriek.

 1. Kleine aanpassingen, groot effect
 2. Lekker eten; geeft structuur aan je dag
 3. Kom in beweging; wat betekent bewegen voor jou?
 4. Slapen en ontspannen; wat heeft slapen nou precies met afvallen te maken?
 5. Gezond leven is plannen; Hoe breng je acties in de praktijk?
 6. Hoe maak ik mijn acties tot een succes? Over verleidingen en terugval
 7. Hoe gezond is je weekend? Uit eten en feestjes, hoe ga je ermee om zodat het leven leuk blijft?
 8. Hoe houd je nieuw gedrag in stand?

Workshops onderhoudsperiode 16 maanden

Het tweede deel gaat nog wat dieper op de materie in en is gericht op het behoud van je nieuwe gewoontes. De onderhoudsperiode start weer met een persoonlijk gesprek en evaluatie van de eerste 8 maanden. Vanaf dat moment wordt er elke twee maanden een workshop georganiseerd en 3 tot 4 individuele gesprekken van 45 minuten.

 1. Gedragsveranderingen
 2. Bewegen
 3. Voeding
 4. Energie
 5. Timemanagement
 6. Hoe maak ik acties tot een succes?
 7. Omgaan met Informatie
 8. Zelfstandig verder
crop unrecognizable diverse female partners shaking hands

De intake

De intake bestaat uit een individueel gesprek van 60 minuten (let op; dit kan iets uitlopen). Tijdens de intake gaan we samen kijken of het programma passend is bij jou wensen en behoeftes. Voorafgaand aan de intake ontvang je van mij een vragenlijst. Deze mag je vooraf invullen of we gaan er samen doorheen tijdens de intake. We bespreken de volgende punten;

 • Wat is je doel?
 • Hoe motiveer jij jezelf om gedurende langere tijd actief te werken aan het verbetering van je leefstijl.
 • Hoe ga jij nu om met voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, ect
 • Welke thema’s hebben jouw voorkeur, en waar wil je de verandering op aanbrengen?
 • Welke vaardigheden bezit je en hoe kijk je tegen jezelf aan.
 • Hoe is je gezinssituatie en welke steun en/of weerstand verwacht je als je gaat starten met het aanpassen van je leefstijl?

Wanneer we samen bepalen om te gaan starten met het programma dan eindigen we de intake met een meting en weging.

Hoe meld ik mij aan? 

Om deel te kunnen nemen aan het programma moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Wanneer je voldoet aan de voorwaarden is het van belang dat je een verwijzing hebt gekregen van je huisarts. De huisarts kan de verwijzing direct doorzetten. Via deze weg neem ik contact op met jou wanneer ik de verwijzing heb ontvangen. We plannen dan direct een intake. Via de mail, telefoon of het contactformulier op deze site mag je ook de aanmelding doorgeven. Ik bel je binnen 3 werkdagen om de intake in te plannen. Ga voor deze informatie naar de pagina Contact.

motivational simple inscription against doubts
close up photo of a sculpture

Het verschil tussen andere groepsprogramma’s en het programma van Buro VLA

 • Geheel vergoed vanuit de basisverzekering, dit betekent dat jij geen kosten maakt
 • Bij alle workshops wordt als uitgangspunt het vrouwenlichaam genomen, dit betekent dat levensfases waar een vrouw mee te maken krijgt zoals zwangerschappen en de overgang ruimte krijgen om besproken te worden
 • Live interactieve groepsworkshops op locatie in Zevenaar, dat betekent dat je zowel leert van de Leefstijlcoach als van de ervaringen van groepsgenoten
 • Online naslagwerk beschikbaar, dat betekent dat jij ook thuis alle informatie kan teruglezen

Het Groepsprogramma is gebaseerd op het het COOL-programma. Dit staat voor Coaching Op Leefstijl en is onderdeel van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Het is een programma dat zich richt op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het voorkomen of verminderen van overgewicht en obesitas. Het GLI programma’s, zoals het groepsprogramma bij Buro VLA, zijn de enige gezondheid bevorderende programma’s die geheel worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekend dat het programma geheel wordt betaald door jouw zorgverzekeraar zonder dat jij eigenrisico moet betalen. Het COOL-programma bestaat uit verschillende workshops die gericht zijn op het aanleren van gezonde gewoonten en het bevorderen van gedragsverandering. Het programma is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en richtlijnen. Het programma is ontwikkeld op basis van de NHG-Standaard Obesitas en is evidence-based. Het is bewezen effectief in het bevorderen van gewichtsverlies, het verbeteren van gezondheidsresultaten en het bevorderen van gedragsverandering. De uitkomsten die moeten worden behaald in het programma zijn onder andere gewichtsverlies, verbetering van de gezondheid (bijvoorbeeld bloeddruk, bloedglucose, cholesterol), toename van lichamelijke activiteit, verbetering van de voedingskeuzes en het aanleren van gezonde gewoonten op lange termijn. Het uiteindelijke doel is het bereiken van een gezonde leefstijl die duurzaam is en op de lange termijn kan worden volgehouden.

two brown ceramic mugs

Individuele coaching

Individuele coaching wordt afgestemd op jou behoefte. We starten met een kennismakingsgesprek van 30 minuten online, telefonisch of op locatie in Zevenaar. Dit gesprek is gratis. Aan de hand van de kennismaking stellen we een kort plan van aanpak op en maken we een afspraak over het aantal gesprekken. Een individueel traject bestaat uit 3 tot 8 gesprekken van 60 minuten. De kosten van het individuele traject zijn €79,- incl. btw per uur. Dit traject wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.